Storhamargata 2, 2317 Hamar Tlf: 91900090

Julebord


Velkommentil julemåltid hos oss

Det stunder mot jul og vi gleder oss til å ønske velkommen til hyggelig førjulsopplevelse og julemåltid hos oss i Basarene. Med den 120-årige historien og atmosfæren, stemningsfull fyr i peisen, julero og mat som er laget av sesongens beste råvarer kan vi garantere at du vil trives hos oss.
Vår kjøkkensjef Clas Kjernli og hans ansatte på kjøkkenet har spesialkomponert to ulike 3 retters julemenyer som kan suppleres med våre anbefalte vinpakker. Begge alternativene kan utvides med en jule inspirert aperitiff før maten og vår egen ostetallerken som en passende avslutning på kvelden.

Det er også mulig å sette sammen julemåltidet med retter fra vår À la carte meny for julen. Vi vil servere vår julemeny fra og med mandag 28.oktober hvor dere da kan velge mellom 4 ulike forretter, hovedretter og desserter. Se våre julemenyer her

Åpningstider for lunsj i julen
Fra og med fredag 2. november vil vi servere vår julelunsj på fredag og lørdager fra 1200 til 1500. Fra mandag 3.desember til og med lørdag 22.desember vil vi ha åpen til julelunsj hver dag mellom 1200 og 1500 foruten søndag hvor vi holder stengt.

Meny julelunsj

*Dagens Suppe 159,-
Spør deres servitør om dagens suppe

*Foccacia med ribbe 179,-
(Ribbe på foccacia med trøffel majo, syltet grønnsaker og salat)
(hvete, egg, løk)

*Dagens Pai 179,-
Spør deres servitør om dagens pai
(hvete)

*Hamburger 229,-
Grovkvernet høyrygg av storfe i briochebrød med peppermajones, cheddar, rødkålslaw og bifftomat. Serveres med ovnsbakte poteter
(hvete, egg, laktose, sennep)

Julelunsjtallerken 198,-
Et utvalg av julens smaker

Desserter lunsj

*Creme brullè 109,-
(egg, laktose)

*Dagens dessert 98,-

I tillegg vil vi til lunsj servere pizza fra vår italienske steinovn

Vår À la carte meny i julen
Vår nye julemeny og à la carte vil serveres i fra mandag 28.oktober. Fra og med fredag 3.desember og til og med lørdag 22. desember vil vi ha to faste bordsetninger hvor den første er i fra 1600 til 19.00 og annen bordsetning fra 20.00 til 22.30. Vår Talas bar er åpen frem til 01.00.

Forrett

*Rakfisk fra Valdres 159,-
Vellagret rakfisk servert på tradisjonelt vis med rømme, rødløk, rødbeter og lefse
(hvete, løk, lakoste)
Vinanbefaling: Wageck Tertiar Riesling

*Varmrøkt reinsdyrhjerte 169,-
Tyttebærkrem, kjeks, salat
(hvete)
Vinanbefaling:Bouchard Bourgogne Pinot No

*Hummersuppe 165,-
Serveres med brød
(laktose)
Vinanbefaling: Paul Weltner Riesling

* Basarens tapastallerken 139,-
Ett utvalg av kjøkkenets spekemat&ost
Vinanbefaling: Enate Chardonnay 234

Hovedretter

*Andebryst 345,-
Servert med rødkål, stekte poteter, madeirasaus, romanesco (løk,sulfit, hvitløk)
Vinanbefaling: Camparo Barbera Di Alba

*Juleribbe fra Brovold 329,-
Servert med kryddersaus, potetpuré, surkål, plomme og svisker
(sulfit, løk, hvitløk)
Vinanbefaling: Schlumberger Riesling
Cafaggio Chianti Classico

*Ishavsrøye 325,-
Ishavsrøye servert med bacon-persille Pommes
Duchesse, søtpotetpure og bakte cherrytomater
(egg, laktose, hvitløk)
Vinanbefaling: Fernad Girard Sancerre

*Kalkunfilet 289,-
Servert med kremet sjysaus med plomme, honningglaserte rot-grønnsaker, potetpurè, waldorf (selleri, laktose, hasselnøtt, egg)
Vinanbefaling: Jean-Claude Pinot Noir

Desserter

*Ostetallerken 175,-
Kjøkkenets utvalgte oster med tilbehør
(hvete)
Vinanbefaling: Moulin Touchais

*Juleisdessert 125,-
Isparfait med pepperkake
(laktose, egg)
Vinanbefaling: Santa Sofia Recioto De Soave

*Creme Brullee 135,-
(egg, laktose)
Vinanbefaling: Moulin Touchais

*Klassisk Riskrem 99,-
(lactose, egg)
Vinanbefaling: Santa Sofia Recioto De Soave

3 retters julemeny
Vårt kjøkken har med utgangspunkt i vår À la carte meny satt opp 2 ulike julemenyer med tilpasset vinpakke. I tillegg vil vår bryggmester Jeremy selvfølgelig servere vårt eget Talas juleøl og mange andre spennende varianter tilpasset vår julemeny

Julemeny 1
*Rakfisk fra Valdres
Vellagret rakfisk servert på tradisjonelt vis med rømme, rødløk, rødbeter og lefse
(hvete, løk, laktose)
Vinanbefaling: Wageck Tertiar Riesling

*Juleribbe fra Brovold
Servert med kryddersaus, potetpuré, surkål, plomme og svisker
(løk, laktose, sulfit)
Vinanbefaling: Schlumber Riesling/ Chianti Classico

*Juleisdessert
Isparfait med pepperkake
(laktose, egg)
Vinanbefaling: Santa Sofia Recioto De Soave

Pris 3 retters julemeny 1 – 569,-
Vinpakke- 379,-

Julemeny 2
*Varmrøkt reinsdyrhjerte
Tyttebærkrem, kjeks, salat
(hvete)
Vinanbefaling: Bouchard Bourgogne Pinot Noir

*Ishavsrøye
Ishavsrøye servert med bacon-persille Pommes
Duchesse, søtpotetpure og bakte cherrytomater
(egg, lakotse, hvitløk)
Vinanbefaling: Fernad Girrard Sancerre

*Creme Brullee
Serveres med sorbèt
(egg, laktose)
Vinanbefaling: Moulin Touchais

Pris 3- retters julemeny 2- 579,-
Vinpakke – 429,-

Bestilling og bordreservasjon for julen
Reserver bord til ditt julemåltid online på nett, du kan sende en epost til booking@basarene.no eller ring oss på 91900090. I tillegg er også hjertelig velkommen til å komme innom oss for en kopp kaffe og litt planlegging.

Hjertelig velkommen til julefeiring hos oss!
Cathrine, Clas og alle ansatte i Basarene