Storhamargata 2, 2317 Hamar Tlf: 91900090

Mikrobryggeri

Basarenebryggeri

I kjelleren på Basarbygget har vi et lite mikrobryggeri som forskyner restauranten i etasjen over med vårt eget øl under merket TALAS. Vi er veldig stolte av vår bryggerimester Jeremy Metzger og han store lidenskap for øl – og ølbrygging. De fleste råvarene vi benytter er nøye valgt ut med tanke på kvalitet og smak, samt at vi har en økologisk profil på vårt øl.

I løpet av året har han jobbet fram en rekke nye øl som nå selges i restauranten, samt i vår bar. Snart vil du finne 6-7 ulike Talas øl på tapp og flaske, samt at vi kan anbefale vår egen Talas planke hvor du kan nyte 4 ulike sorter øl servert på 0,2 glass med en liten historiefortelling knyttet til de ulike sortene.

Til julen 2016 har vår brygger Jeremy brygget to ulike spesialøl. Et tradisjonelt mørkt og fyldig juleøl som har fått navnet Talas om Nissen, samt en Imperial Stout som er lagret i flere måneder på gamle eikefat i kjeller.

For øyeblikket har vi sluppet følgende ulike sorter TALAS øl
TALAS – Pils
TALAS – IPA
TALAS – Pale Ale
TALAS – Blond
TALAS – Tropical Ale

TALAS Pils ble også kåret til publikumsvinneren på Stavsbryggfestivalen 2015, samt at vi har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser for vårt forpakningsdesign.

Du kan like Basarene Bryggeri på Facebook

¨ I tillegg kan du følge oss på Instagram under Vi_talas samt på Untappd hvor du kan lese alt om vårt øl.


Talas juleøl 2015


Til jul og vintersesongen har vi jobbet fram to helt nye øl vi er veldig stolte av. For juleølet har vi plukket fram de samme krydderne kjøkkenet hadde brukt til pepperkaker, justert de litt og hevet de oppi mesken under bryggingen. Resultatet er et juleøl med de kjente tonene av jul som skal passe til både middag og dessert.

Da vi skulle starte med vinterølet tok vi utgangspunkt i den vakre lilla fargen som fyller himmelen over Nes rett før sola forsvinner for dagen. For å få dette til måtte vi hente enda mer solbær fra Helge Hvoslef på nettopp Nes. Resultatet ble et helt utrolig spennende øl med gode syrlige toner, og mest spennende av alt en klar munnfølelse med tanniner fra skallet. Denne er spesielt godt egnet til mat.